WOOD!

Houten vloerenOnze specialiteiten:

Authentieke oude eiken vloeren:
Ook wel noemen we dit kasteel vloeren, 17e , 18e of wel 19e -eeuws eiken vloeren. Zoek je echt een unieke vloer dan heb je aan deze vloer echt iets met historie en karakter. Geen een vloer deel zal bij deze vloer het zelfde zijn omdat al het hout wordt verkregen uit oude hoeves , kastelen en kloosters. Het duurzame hout is louter afkomstig van een oude Franse steeneik want die hebben de juiste stevigheid.

Massieve vloer:
Eiken (of eikenhout) is een van de bekendste houtsoorten. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar het is toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken. Deze massieve vloer verkopen wij in standaard diktes van 15 mm, 20 mm en 25 mm. Deze vloeren kunnen zwevend worden gelegd of worden verlijmd. Dit type leveren we in diverse bewerkingen.

Multiplank vloer:
De multiplank of de samengestelde vloerplank bestaat bij ons uitsluitend uit de beste kwaliteit en dat is een 100% berken multiplex drager, exterieur verlijmd met een eiken toplaag van 3, 4 of 6 mm. Leverbaar in breedtes van 12 tot 40 cm. Deze vloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming of -koeling. Hij kan zwevend of verlijmd worden gelegd. Dit type leveren we in diverse bewerkingen.

Traditioneel parket
Traditioneel parket (Bourgogne/tapis) is een houten vloer van 6 of 9 mm dik, die wordt vastgelijmd en -gespijkerd op een houten ondervloer. Daarna wordt de vloer in zijn geheel geschuurd en afgewerkt. Zo ontstaat een prachtig egale en strakke parketvloer.

MAAK KENNIS MET HET WOODLAB®


Een kwalitatief en ambachtelijk bewerkte HOUTEN VLOER IS EEN STATEMENT in een interieur, winkel, kantoor, horeca, galerie en musea. Het creëren van zo’n vloer noemen wij pure houtkunde. In het WOOD! L A B® vindt productontwikkeling en innovatie plaats. Hier experimenteren we continu en we presenteren er de nieuwste kleuren en bewerkingen op een transparante en overzichtelijke manier.

Sorteringen


We leveren Europees eikenhout van verschillende kwaliteit:


1-Bis (QF 1)
noesten toegestaan tot ca. 1 cm. Spintvrij.

Rustiek A (QF 2)
noesten toegestaan tot ca. 2-2,5 cm. In principe spintvrij.

Rustiek A/B (QF 3)
noesten tot ca. 6 cm, klein uitgebroken noestje, beperkt spint en hartdelen.

Extra Rustiek (QF 4)
noesten groter dan 5-6 cm, uitgebroken noesten, spint, hartdelen, kop- en droogscheuren toegestaan. Watervlekken toegestaan.
Voor andere sorteringen, neem contact met ons op

Houtsoorten


Ipé

Ook wel “groenhart” genoemd en staat bekend als het meest duurzame hardhout ter wereld. Zeer geschikt voor vloeren vanwege de grote hardheid.

Amerikaans wit Eiken

Amerikaans Wit Eiken planken worden meestal dosse gezaagd, hierdoor is de vlamtekening goed zichtbaar. De boom groeit in 1 rechte lijn naar het licht.

Grenen

Grenen is na vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort in Nederland. Het is gemakkelijk te bewerken. Grenen heeft een lichte kleur.

Jatoba

Jatoba is een houtsoort met een warme uitstraling. Vers gezaagd heeft het een bleke bruine kleur. Na verloop van tijd verandert die in een warme roodbruine kleur.

Teak

Teak is zeer populair voor buitentoepassingen en heel erg duurzaam. Onbehandeld Teak zal na verloop van tijd mooi vergrijzen.

Merbau

Merbau lijkt op Meranti, maar is donkerder en aanmerkelijk harder. Het is een zeer duurzame houtsoort die vooral wordt gebruikt voor ramen, kozijnen, deuren, trappen en vloeren.

Robijn

Robijnhout is een mooie lichte houtsoort met een roze gloed. Het wordt gebruikt voor meubels, interieurs en vloeren. Het is veerkrachtig, sterk en redelijk hard.

Wengé

Wengé is een prachtige donkere, bijna zwarte houtsoort. Het heeft een mooie tekening en is zeer hard en stabiel.

Amerikaans Noten

Amerikaans noten is een loofhoutsoort met een fraaie donkere tekening. Amerikaans notenhout is donkerder dan Europees noten. Als het hout is geschaafd, heeft het soms een paarsachtige gloed.

Patronen


Visgraat en b-r-e-d-e walvisgraat

Een visgraatvloer is een houten vloer met een patroon, waarbij de linker en rechter delen onder een hoek van 90 graden worden gelegd. Aan de bovenzijde ligt de kopse kant haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast. Dit patroon is leverbaar in diverse afmetingen en bewerkingen.

Versailles paneel

Het Versailles-patroon is afgekeken van de vloer van het paleis van Lodewijk XIV in Versailles. Dit patroon is leverbaar in 80cm x 80cm en diverse afwerkingen.

Hongaarse punt

De vloerdelen liggen met de punt tegen elkaar. Zo lijkt het net een sergeantstreep. Dit patroon is leverbaar in diverse afmetingen en afwerkingen.


Bewerkingen


Wood by Vorselaars kan alle houtsoorten op diverse manier bewerken om de juiste uitstraling te krijgen. In het overzicht hieronder ziet u een aantal van de meest voorkomende bewerkingen van onze houtsoorten.
De bewerkingsmogelijkheden zijn: het opstoppen van noestgaten, roken, oliebehandelingen, logen, beitsen, lakken, fijn bezagen, borstelen, trommelen verouderen, licht verouderen en kant-schrapen.

Geborsteld wit gerookt

Gerookt blauw geolied

Gerookt grijs geolied

Gerookt naturel geolied

Gerookt wit geolied

Gerookt zwart geolied

Hard wax naturel

Hard wax wit

Zwart Geolied

Naturel gelakt

Naturel geolied

Rood geloogd wit geolied

Geborsteld wit geolied

Wit gebeitst, wit geolied

Wit gelakt

Dubbel gerookt wit geolied

Blauw geolied

Dubbel gerookt hard wax naturel

Dubbel gerookt naturel geolied
Voor andere bewerkingen, neem contact met ons op

Sfeermaker in huis


De vloer is altijd zichtbaar in huis, een kwalitatieve vloer zorgt dus voor een sfeervol huis. Houten vloeren zorgen voor een warm en natuurlijk gevoel. Het straalt klasse uit en zorgt ervoor dat uw woning altijd sfeervol aanvoelt. Natuurlijk wilt u niet ieder jaar een nieuwe vloer aanleggen, sterker nog; een vloer moet jarenlang mee gaan. Door de hoge kwaliteit die Wood by Vorselaars levert bent u verzekerd van een houten vloer waar u jarenlang plezier van heeft. Daarnaast geeft Wood by Vorselaars ook tips voor het onderhoud. De houten vloer kan in diverse kleuren en afwerkingen geleverd worden.

KWALITEIT EN BETROUWBAARHEID STAAN VOOROP!


De beste houtsorteringen

Wij werken al jarenlang met enkele vaste, betrouwbare houtleveranciers in Europa. Wij weten precies wat we van hen kunnen verwachten. Zo garanderen we continuïteit en kunnen we de kwaliteit leveren die we je beloven. We werken ook met diverse gerenommeerde olieleveranciers zoals Monocoat, Woca, Ciranova, Vesting, Osmo en Aquamarijn.

Neem contact met ons op

-
-

Eerlijke collecties voor diverse toepassingen

Hoogwaardige kwaliteit, makkelijk te onderhouden en geen problemen achteraf!Naast onze custom made vloeren, leveren wij twee hoogwaardige collecties kant-en-klare vloeren:
HOME-COLLECTION

medium resistance, lichte tot normale belasting

PRO-COLLECTION

high restistance, normale tot intensieve belasting
Het verschil tussen deze twee collecties zit hem in de belastbaarheid en het onderhoud. Dat hangt samen met de kwaliteit en de hoeveelheid olie of lak die wordt gebruikt.Onze vloeren worden oxidatief geolied. Dat betekent dat de olie volledig in de plank trekt tot het vezelverzadigingspunt is bereikt. Hierdoor is de kleur optimaal, de vloer is beter beschermd en het bijwerken van de vloer eenvoudiger dan bij een UV of LED gedroogde vloer.

Bijproducten


WOOD! levert ook verschillende bijproducten tegen concurrerende prijzen, daarbij werken we samen met de beste leveranciers.


Soorten bijproducten

Wij zijn niet gebonden aan een leverancier en kunnen daarom alle soorten en merken producten leveren. Onze bijproducten variëren van ondervloeren tot onderhoudsmiddelen. De meest gebruikte bijproducten zijn:
 • ondervloeren
 • lijmen
 • massieve plinten en afdeklijsten
 • MDF plinten
 • hardwax oliën
 • impregneer oliën
 • lakken
 • logen
 • beitsen
 • leg materialen
 • onderhoudsmiddelen

Laminaat & PVC


Laminaat is naast hout een van de populairste vloersoorten in Nederland en dat is niet voor niks. Laminaat is slijtvast, eenvoudig te leggen en verkrijgbaar in talloze uitvoeringen.
Laminaat
Laminaat
Laminaat
Laminaat

Wat is laminaat

Laminaat is een meerlaags kunststof vloeren product samengesmolten door middel van een laminatieproces. Laminaat combineert een fotoprint van hout (of soms steen) met een duidelijke beschermende toplaag.
  Eigenschappen
 • Te gebruiken voor veel doeleinden
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • 2-zijdige vellingkant
 • Verkrijgbaar in een waterafstotende variant
 • Wood of Stone print
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voor elk budget
 • Zelf leggen mogelijk d.m.v. kliksysteem

 • Wij leveren laminaat in diversen kleuren met een natuurlijke uitstraling.
  Ook verkrijgbaar in visgraat patroon.
neem contact op

PVC Kurk vloer


PVC KURK HIGHLAND PINE PVC KURK PLATINUM OAK PVC KURK POLAR NATURE OAK PVC KURK SAVANNA LIMED OAK PVC KURK STORM OAK


Wat is een PVC-kurk vloer?

Dit is een samengestelde vloer van 2 lagen kurk en een PVC toplaag.
Waarom kiezen voor deze samengestelde vloer?
 • Kurk is een natuurlijk materiaal dat gewonnen wordt uit de bast van de kurkeik et zeer unieke eigenschappen. De celstructuur lijkt op een honingraat en werkt als een natuurlijke isolator van warmte en geluid. Tevens heeft het uitstekende schokabsorberende eigenschappen. Deze exclusieve eigenschappen van kurk maken het materiaal ideaal voor vloeren, omdat het een uitzonderlijk comfort biedt terwijl het een hernieuwbare en duurzame hulpbron is.
 • De WOOD en STONE PVC vloeren zijn opgebouwd met 2 lagen kurk. Dit heeft als voordeel dat de vloer een enorm comfort biedt. Denk hierbij aan meer warmte, dus geen koude pvc vloer meer.
 • De vloer is afgewerkt met een beschermende, slijtvaste PVC toplaag met een uitstaling van hout of steen.
 • Het is een twee-in-een principe dus geen ondervloer meer nodig. Ook betreft het een klik-systeem dus is de vloer eenvoudig zelf te leggen.
 • Een kurkvloer betreft een zeer duurzame vloer. Voor de kurkwinning hoeven namelijk geen bomen te sneuvelen. De schors van de kurkeik, want dat is kurk feitelijk, groeit telkens weer opnieuw aan. Om de negen jaar kan er worden geoogst. De kurkeik zelf wordt zo’n 200 jaar.
 • Onderhoudsvriendelijk


 • Wij leveren de PVC-kurk vloer in diversen kleuren met een natuurlijke uitstraling.

Het leggen van de houten vloer


De houten planken leggen

Wij kunnen vrijwel iedere houtsoort en afwerking leveren. Ook hebben wij zeer ervaren en vakkundige parketteurs in dienst welke de houten vloer perfect voor u kunnen leggen. Het leggen van een houten vloer is namelijk een vak apart!

Verschillende methodes

Welke methode voor uw vloer het beste is hangt af van veel factoren zoals: de ruimte, ondergrond, houtsoort, belasting en patroon waarin de vloer gelegd dient te worden. Daarnaast zullen houten planken ook altijd ‘werken’, hierdoor is het van belang om in een vochtige ruimte de vloer anders te leggen dan in een droge ruimte.

Jarenlang genieten


Jarenlang genieten door het gebruik van de juiste bijproducten
De bijproducten die geleverd worden door Wood by Vorselaars zorgen voor het beste resultaat bij onze houten vloeren. De bijproducten zijn afgestemd op uw type vloer en zorgen voor een perfecte afwerking. De onderhoudsmiddelen zorgen ervoor dat u jarenlang kunt genieten van een kwalitatieve houten vloer! Wanneer de vloer gelegd wordt zal Wood by Vorselaars uitsluitend gebruik maken van ondervloeren, lijmen en leg materialen die de kwaliteit van uw vloer waarborgen. Natuurlijk is het van belang dat de vloeren de juiste afwerkingen krijgen, hierdoor maken wij gebruik van onder andere massieve plinten, afdeklijsten of MDF plinten. U bent altijd verzekerd van een perfecte houten vloer met een dito afwerking!

Hoe makkelijk is het om je vloer, ondervloer, plinten en lijm gelijk op een adres te bestellen?

Wij verpakken alles netjes op pallets, gebundeld en omwikkeld met folie. Vraag gerust naar de vele mogelijkheden, wij staan je graag te woord.

Wil je het nog makkelijker?

Wij kunnen je alles uit handen nemen. Als je dat wilt kunnen wij een afspraak maken met jouw klant en de vloer plus bijproducten rechtstreeks bezorgen tegen zeer nette vrachtkosten. Deze zijn vast en ingedeeld naar postcodegebied. We berekenen alleen de werkelijk gemaakte kosten aan je door. Zo denken wij over service.

Duurzaamheid


Wij bij WOOD! zijn dagelijks met hout bezig en willen dat zo duurzaam mogelijk doen.

Waarom kiezen voor hout?
Hout is een mooi natuurproduct met een warme uitstraling. Ieder stuk hout is uniek. Hout is biobased, het wordt geproduceerd door zonne-energie. Hout kan worden hergebruikt en is hernieuwbaar, mits het groeit in duurzaam beheerde bossen.
Wat doen wij zelf aan duurzaamheid?
Wij staan voor verantwoord bosbeheer en leveren daarom uitsluitend PEFC en FSC gecertificeerde vloerdelen. Ook werken wij uitsluitend met biologisch afbreekbare oliën, zonder oplosmiddelen zoals VOS en VOC.

Bij WOOD! worden verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk hergebruikt of gerecycled.

PEFC/FSC
Duurzaam bosbeheer is van nu en de toekomst. Daar is iedereen het over eens. Niet voor niets worden de bossen de longen van de aarde genoemd. Door te kiezen voor duurzaam bosbeheer, wordt grootschalige vernietiging van bossen een halt toegeroepen. Door certificering kan de herkomst van hout en houtproducten uit duurzaam beheerd bos worden aangetoond. Wereldwijd bestaan er veel systemen voor certificering. Van al die systemen zijn de twee bekendste: PEFC™ en FSC®. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en FSC is de afkorting voor Forest Stewardship Council. Overeenkomst van beide systemen is dat zij voor duurzaam bosbeheer zijn en dat zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid alle twee de keurmerken accepteren als bewijs voor duurzaam bosbeheer.

Onze contactgegevens


  Nautilusstraat 167
  5015 AN Tilburg
  Nederland
  Telefoon: 013-2061100
  Email: info@woodbyvorselaars.nl

  Openingstijden:
  Maandag tm vrijdag 08.00 – 17.00
  Zaterdag 10.00 – 14.00 of op afspraak.
  Binnenlopen tijdens de openingstijden kan altijd, we adviseren even van te voren te bellen zodat we alle tijd voor u kunnen nemen.

  Bekijk hier onze algemene voorwaarden